Op zoek naar een boekhoudprogramma?

Gebruik onze tool om simpel en snel het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming te vinden. Met de handige filters zorg je er voor dat je een boekhoudprogramma kunt vinden dat echt bij jou en jouw onderneming past.

Kom je er niet uit? We reviewen jaarlijks de top 5 boekhoudprogramma’s zodat je dit als een richtlijn kunt gebruiken voor het kiezen van een geschikt pakket.

Boekhoudprogramma vinden in 2022

De kans is groot dat je door het enorm aantal boekhoudprogramma’s in Nederland niet meer weet welke bij jou past. Er zijn tientallen om uit te kiezen met elk andere functionaliteiten, doelgroep en prijs. Dat kan simpeler! Met onze vergelijker kun je binnen enkele minuten dankzij de handige filter en keuzehulp de perfecte match vinden.

Veel boekhoudprogramma’s hebben een gratis proefperiode: is het toch geen liefde op het eerste gezicht? Dan kun je vaak kosteloos binnen 14 of 30 dagen opzeggen. Bij e-Boekhouden.nl (TIP) kun je als startende ondernemer zelfs 15 maanden gebruik maken van het boekhoudprogramma!

Heb ik een boekhoudprogramma nodig?

Dat hangt af van een aantal factoren, maar in de meeste gevallen is de tijd en zorgen dat je bespaart het geld dubbel en dwars waard.

Het houden van een boekhouding is als ondernemer verplicht. De Belastingdienst moet namelijk kunnen zien wat voor geld er in en uit jouw bedrijf gaat en voor jou als ondernemer is het tevens ideaal om in één oogopslag je financiën te kunnen inzien. Een online boekhoudprogramma maakt dit mogelijk: je kunt overal ter wereld je boekhouding inzien, in- en verkoopfacturen boeken en bij sommige boekhoudprogramma’s kun je zelfs direct je belastingaangifte doen!

Tip: wist je dat online boekhoudprogramma’s vaak ook tot 90% van je boekhouding kan automatiseren?

Koppeling met ander software

Een voordeel van vele boekhoudprogramma’s zijn niet alleen de automatiseringen en het gebruiksgemak, maar ook de koppelingen die uitgevoerd kan worden met andere software. Dit is vooral geschikt voor ondernemers met bijvoorbeeld een eigen webshop via WooCommerce of Shopify, hiermee kun je al je bestellingen en verkopen direct geautomatiseerd inboeken in je boekhoudprogramma. Dat bespaart vooral handwerk en voorkomt invoerfouten.

Natuurlijk zijn dit niet de enige koppelingen die beschikbaar zijn. Onder het menu “koppelingen” bovenaan vind je een overzicht van alle koppelingen en de vergelijkingen tussen deze boekhoudprogramma’s.